yükleniyor

Çağrı Merkezi / (0533) 540 26 34

DEKERASYON | Çocuk odasında olması gereken eşyalar

Anasayfa / Haber ve Duyurular / DEKERASYON | Çocuk odasında olması gereken eşyalar
Sevdiklerinizle Paylaşın

DEKERASYON | Çocuk odasında olması gereken eşyalar

Bebek ve çocuk odalarını tasarlarken, fonksiyonel olması ve kullanıma uygun tasarlanması çok önemlidir. Çocuk odasında olması gereken eşyalar nelerdir, tasarım yaparken nelere dikkat edilir, en kullanışlı mobilya tarzları hangileridir?

Çocuk odası mobilyası nasıl seçilir?

Bebek odası seçimi yaparken, uzun süre kullanım sağlayacak ve dönüşebilen mobilyaları seçmek son derece önemlidir. Beşikten karyolaya dönüşen yataklar, oldukça kullanışlıdır. Çocuk için mobilya seçecekseniz cinsiyet içermeyen renkler tercih etmeniz ve dikkat dağınıklığı oluşturmayacak temalar belirlemeniz oldukça önemlidir.

Geniş gardrop seçmek, içerisinde bol çekmece olması, ek bölmeler olması kullanımda avantaj sağlar. Sivri köşeleri olmayan, yuvarlatılmış kenar özellikli mobilyalar kullanmak önemlidir. Çocuk odası mobilyalarını seçerken, alanı çok kapatmayacak ve gereksiz öğeler içermeyen möbleler kullanılmalıdır.

Çocuk odasında olması gerekenler nelerdir?

Çocuk odasında olması gereken eşyalar arasında oyuncak sepetleri ve elbise dolapları mutlaka olması gereklidir. Şayet bebek odası ise emzirme koltuğu mutlaka olmalıdır. Çocuklar için de odada bir koltuk bulundurmak önemlidir. Çocukların rahat uyuması için, anne ve babaların masal anlatırken kullanımında rahatlık sağlar.

Bebek bezlerini, bebek bakım ürünlerini koymak için ek dolap ve ünite olması önemlidir. Alt değiştirme stantları pek çok mobilyanın içeriğinde kullanılıyor.

Çocuklar için çalışma masasının olması kitaplık bulunması önemlidir. Kitaplık veya kütüphane ayrıca kullanılabilir veya çalışma masasının üzerine yerleştirilen formüller kullanılabilir. Rafların modüler şekilde kullanılması, zamanla yerlerinin değiştirilmesi için fonksiyonellik sağlar.

Çocuk odasında kullanılan oyun halıları, çocukların yaşlarına göre kullanılabilir. Fakat halıfleks kullanımı her yaşa uygun ve rahat kullanış sağlayan ürünlerdir.

Çocuk mobilyaları nasıl seçilir?

Renk temel faktördür. Mobilya seçimlerinde beyaz kullanılması hem kız çocuklar hem de erkek çocuklar için rahat kullanım sağlar. Üstelik iki kardeş veya daha çok kardeş kullanılan odalarda beyaz kullanılması, rahat dekore edebilmeye olanak sağlar.

Çocuk odasında olması gereken eşyalar ve tüm aksesuarların olmasına dikkat edilmelidir. Bu eşyalar arasında; şifoniyer, etejer ya da komodinler, çalışma masası, kitaplık, elbise dolabı ya da gardrop gibi eşyaların mutlaka olması gereklidir.

Yatak örtüsü, nevresim takımları gibi ev tekstil ürünleri sevdiği renklerden oluşturulmalıdır. Film karakterleri, lisanslı spor ürünleri temalı, desenli kumaşlar veya çiçekli, şehir- ülke temalı tekstil ürünleri kullanılarak, beyaz mobilyalara renk katılabilir.

Çok çekmeceli, dolaplı olmasına dikkat edilmelidir. İç çamaşırı dolabı, çorap sepetleri ve içerisinde askı bölmelerinin çok kullanıldığın 2 kapaklı 3 kapaklı dolaplar seçilmelidir. Sürgülü kapaklar yerine aç kapa formüller kullanmak daha uzun seneler kullanım sağlar.

Kitaplık veya kütüphanesinin modüler olmasına dikkat ediniz. Çocuk ya da genç dilediği zaman oda tasarımında değişiklik yapabilir, dilediği modüler ürünü başka alana alabilir olmalıdır. Mobilyasının ve kullanılan ahşabın sağlam olmasına özen gösterilmelidir. Yatağının bazalı olması ise depolama alanında avantaj sağlar.

İlanlarımız hakkında daha detaylı bilgi almak için, Hemen Arayın! (0533) 540 26 34

Copyright © 2016. Her Hakkı Saklıdır.